Kött- och grönsaksgryta

 

 

4-6 personer

Ingredienser

 • Ca 550g  grytbitar av nöt
 • 1 rödlök, finhackad
 • 2 vitlöksklyftor, pressade
 • salt
 • peppar
 • 1 dl vatten
 • 1 msk kalvbuljong
 • 2 morötter, skivade
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 msk paprikapulver
 • 2 tsk chilipulver
 • 1 paprika, skivad
 • 3 dl grädde
 • 2 tsk American BBQ grillkrydda
 • 1 ask plommontomater
 • 2 dl strimlade, marinerade, soltorkade tomater
 • 200g haricot verts
 • 1 kruka persilja, finhackad

 

 

Kött och grönsaksgryta

Gör såhär:

Dela grytbitarna (skär mot fibrerna) och fräs dem i smör eller olja tillsammans med lök och vitlök i en stekgryta ca 2-3 minuter, tillsätt salt och peppar. Häll i 1 dl vatten och kalvfond, koka upp och låt småputtra ca 10 minuter. Skär morötterna i bitar och tillsätt dem i grytan tillsammans med tomatpuré och paprikapulver. Låt småputtra ytterligare 20 minuter, lägg på ett lock men rör om då och då. Tillsätt grädde, chilipulver, paprika, grillkrydda, plommontomater, soltorkade tomater och haricot verts. Rör om och låt koka upp och sedan sjuda någon minut, Smaka av med salt, peppar och kanske mer kryddor. Strö över persilja precis på slutet och servera med ett gott ris!

 

 

 

This entry was posted in Kött.

Leave a Reply